Ивайловград ФОРУМ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ивайловград ФОРУМ

www.ivaylovgrad.tk

ИндексИндекс  Предложение за равнопоставеност Icon_mini_portal_en  ТърсенеТърсене  Последни снимкиПоследни снимки  Регистрирайте сеРегистрирайте се  Вход  

Предложение за равнопоставеност

Go down 
4 posters
АвторСъобщение
Tofire
Ефрейтор
Ефрейтор

Брой мнения : 13
Местожителство : Ивайловград, Пловдив

Предложение за равнопоставеност Empty
ПисанеЗаглавие: Предложение за равнопоставеност   Предложение за равнопоставеност EmptyСъб Яну 26 2008, 23:58

Laughing Тъй като много бързо се реализира първото ми предложение реших че е време да поставя на обсъждане второ.
Предлагам администраторите и модераторите да използват два акаунта един обикновен и един съответно модераторски или администраторски. Акаунта като администратор или модератор да се използва само при писане на служебни теми и информация и отговори на зададени въпроси лично към тях в качеството им на служебни лица, или при изпълнение на служебните си обязаности - модерирането и администрирането на форума. Идеята е като служебни лица да нямат право да вземат отношение или да дават мнение по темите във форума или да поставят на обсъждане нови, а да правят това единствено като обикновени потребители с права равни на останалите. Освен това да са задължени да дават отговори на директно поставени към тях въпроси от обикновените потребители, разбира се зададени с необходимото уважение.
С това мисля че ще се постигнат следните цели:
Първо: Избягване от обвинението: "Ти си администратор/модератор за това може да пишеш всичко и да правиш каквото си искаш!", т.е. налагаш мнението си защото така ти отърва.
Второ: С втория акаунт всеки е обикновен потребител и подлежи на санкция от останалите модератори или администратори т.е. няма богоизбрани на които е позволено всичко.
Трето: Наличие на обратен контрол от потребителите към администраторите.
Върнете се в началото Go down
Admin
Ивайловград ТК администратор
Admin

Брой мнения : 42

ПисанеЗаглавие: Re: Предложение за равнопоставеност   Предложение за равнопоставеност EmptyНед Яну 27 2008, 00:09

Браво, идеята ти е наистина много добра. С две ръце приемам предложението ти.
Аз поне така ще направя, но не знам другите администратори и модератори дали ще приемат. Има и друго, че ще е си е голяма играчка да си сменят никовете и може да не се съгласят. Както си преценят, няма да ги задулжавам да го правят.
brum
brum

Брой мнения : 31
Местожителство : наоколо и около наоколо

ПисанеЗаглавие: Re: Предложение за равнопоставеност   Предложение за равнопоставеност EmptyНед Яну 27 2008, 00:31

За двата акаунта, не мога да разбера идеята. Затова екипите са разширени, за да може всеки съгрешил да отнесе "калъчката". Според мен е безсмислено. Ако болшинството каже, няма проблеми. Не виждам разлика между модератори, администратори и потребители, когато се споделят мнения, само едните имат повече задължения по подръжката. Съгласен съм да се махнат тлъстите надписи Администратор, Модератор с нещо почти незабележимо Wink . Но това на трезва глава, вече ми се спи.

Отностно директните въпроси, досега през краткото съществуване сме показали отзивчивост без тоталитарни комплекси.

"Граждански" контрол добре, но пак предложението е продиктувано от субективни причини. Досега не съм видял форум, а съм член в над 20 такива (включително и 3 скритис регистрация чрез специална препоръка), такова нещо не съм срещнал.
Yana_24
Yana_24

Брой мнения : 23

ПисанеЗаглавие: Re: Предложение за равнопоставеност   Предложение за равнопоставеност EmptyНед Яну 27 2008, 00:41

Съгласна съм с brum. Пък и нямам намерение преди да вляза във форума да са чудя "ся като администратор ли да вляза или като обикновен потребител?". За мен това няма значение немисля че досега съм се възползвала от тази си превилегия на администратор за сметка на някого.Така че отношението ми по всички въпроси си остава същото без значение ква роля играя в сайта.
Tofire
Ефрейтор
Ефрейтор

Брой мнения : 13
Местожителство : Ивайловград, Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Предложение за равнопоставеност   Предложение за равнопоставеност EmptyНед Яну 27 2008, 10:14

За да не се чудите с какво да влизате аз бих препоръчал влизане винаги с обикновен акаунт с изключение на случаите когато имате служебна работа. Така или иначе сте задължени да изчетете всички нови мнения и теми. В 95% от случаите няма да се налага да вземате каквито и да са наказателни мерки и съвсем спокойно може да коментирате темата или да пуснете нова за обсъждане. А акаунта с големите титли да се ползва единствено там където е необходима действителна намеса т.е. много рядко или когато наистина имате административна работа по сайта и форума. Ефекта ще е "Господ слезе от небето и въздаде правосъдие". От друга страна Господ дава ли мнение по хорските дела, меси ли се в тях?! А ако даде или се намеси то това не е ли вече канон, заповед или закон защото ТОЙ никога не греши, иначе що за Господ е?!

Това че предложението никъде не е реализирано съвсем не означава, че никъде не трябва да се прави или поне да се опита. Може би след време точно този ще е общо приетия начин на администриране. Освен това само по този начин с дребни различия и нещица би се постигнало собствено излъчване и лице на форума. Вземете пример с развитието на софтуера с отворен код - най-добрите програми са от там. Защо - защото всеки свободно експериментира, не е ограничен от виждането на определена група хора и това което е качествено остава и продължава да се доразвива от други.

Иначе съгласен съм че ще е много неудобно за вас - тежка е царската корона и малцина могат да я носят . Laughing В повечето случай предизвиква болки в тила и обрачовидно стягане в главата, тремор и скубане ако е останало нещо(естествено не на кокоша перушина).

ПП Спирам да давам мнения по тази тема защото мисля, че достатъчно добре изясних виждането си. Ще се намеся само ако ми бъде зададен конкретен въпрос. За мене е важно да прочета мненията и на останалите от форума.
Благодаря за скоростното оправяне на проблема с фона на редактора! Така наистина е по-контрастно и спокойно се редактира.
brum
brum

Брой мнения : 31
Местожителство : наоколо и около наоколо

ПисанеЗаглавие: Re: Предложение за равнопоставеност   Предложение за равнопоставеност EmptyНед Яну 27 2008, 13:19

Виртуалното име "brum" го използвам от доста години и е моето Аз във виртуалното пространство. В един форуми съм потребител, в други модератор, в трети администратор, но винаги с това име.
Никой от подържащия екип, не се има за Господ или за силата управляваща Вселената. Просто хора отговарящи за спазването на правилата в създадена виртуална среда. Собствено излъчване, чрез скриване и дебнене в засада.
Това ми изглежда на data.bg преди 2 години. И точно това бе премахнато след дълги разговори с Администраторския екип от обикновените потребители.

Мисля, че ми е ясна ми е идеята ти в случая 50 потребителя-6 човека подръжка т.е. 1/6 от хората са от екипа на сайта.

п.п. По принцип съм малко агресивен и арогантен, а сегашните ми задължения осезаемо "спънаха" вътрешните ми пориви да се сръфам с някой Laughing Laughing Laughing
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Предложение за равнопоставеност   Предложение за равнопоставеност Empty

Предложение за равнопоставеност
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Ивайловград ФОРУМ :: Предложения и Въпроси свързани с Ivaylovgrad.TK-
Идете на: